02 ožujka, 2008

Srneći Hrbat

Sastojci:
70 g maslaca
150 g šećera
1 vanili šećer
6 jaja
100 g čokolade za kuhanje
1 žličica praška za pecivo
ribana korica 1 naranče
3 žlice krušnih mrvica
50 ml ruma
150 g mljevenih oraha
za glazuru:
3 žlice vode
2 žlice šećera u prahu
100 g čokolade za kuhanje
80 g maslaca
za posluživanje:
200 ml slatkog vrhnja

Priprema:
Maslac, šećer, vanili šećer i žumanjke pjenasto izmješajte. Dodajte na pari omekšanu čokoladu, ribanu koricu naranče i mrvice namočene u rumu. Umiješajte mljevene orahe i prašak za pecivo, te na kraju dodajte čvrst snijeg od bjelanjaka (u smjesu ga umješajte lagano kuhačom, a nikako ne mikserom). Smjesu stavite u kalup za srneći hrbat, premazan maslacem i posut brašnom. Pecite 40 min u prethodno zagrijanoj pećnici na 185°C. Pečeni biskvit ohladite u kalupu, a zatim ga oprezno izvadite.
Za glazuru, na niskoj temperaturi (najbolje na pari, jer ne smije zakipjeti) štednjaka otopite vodu, šećer, čokoladu i maslac, uz stalno miješanje. Miješati dok se ne sjedini. Ohlađeni biskvit preliti još toplim preljevom i ohladiti.

Dobar tek

Nema komentara: